SZGYF Tábor Debrecen, Hosszúpályi Alkotóház

Magyarország második legnagyobb és legnépesebb városa Hajdú-Bihar megye és a Debreceni járás székhelye. A megye lakosságának mintegy 38,2%-a él Debrecenben. Debrecen a Tiszántúl legnagyobb és legjelentősebb városa. Időnként „a kálvinista Róma” néven vagy „cívisváros”-ként emlegetik. Kelet-Magyarország régió, az Észak-Alföld statisztikai régió és a Tiszántúl nagytáj szellemi, kulturális, gazdasági, idegenforgalmi és közlekedési központja, Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő nagyvárosa.

Az üdülő főépülete egy falusi iskolából átalakított alkotóház, mely lehetőséget biztosít különféle kézműves tevékenységek folytatására, de található itt két különterem, melyek rendezvények lebonyolítására is alkalmasak. Az üdülő területén két műhelyben különféle szakmák megismerésére van lehetőség, mint a fazekas mesterség égetőkemencével, a takács mesterség gyakorlására szövőszékek, illetve faipari munkák alapismereteit is elsajátíthatjuk.  A szálláshelyek három darab, egyenként 8 férőhelyes faházban kerültek kialakításra.

 A szobákat az üdülés kezdő napján 14 órától lehet elfoglalni, és az üdülés utolsó napján 10 óráig kell elhagyni.

Az emeleti szobák megközelítése idősek, és 6 évnél fiatalabb gyermekek számára nehézségeket okozhat.
Az üdülő nem akadálymentesített.

A turnusos üdültetéses időszakában turnusonként egy tematikus nappal, animátorok segítségével színesítjük az ott üdülő gyerekek programját.

A tematikus napok programja a gyerekek életkorához igazodnak. Pl.: grafikai feladatok (egyszerű, figuratív ábrázolástól a karikatúráig), tematikus képek (tájképek, csendéletek, a közvetlen környezet ihlette rajzok, festmények), emblématervezés (tábori logó), sokszorosított grafikák (linóleummetszés) és még sok egyéb, az aktuális csoport érdeklődési körének leginkább megfelelő téma, technika. Igény szerint az animáció helyett választható lelki segélynyújtást szolgáló beszélgetés is.

Az üdülőt 2020. 06. 08-tól, 2020. 08. 31-ig lehet igénybe venni, 1.950.- Ft/fő/éj áron.

Intézményünk 1.600 Ft-os áron biztosít teljes ellátást vendégei számára. A szállásfoglalásnál jelölje be a jelölőnégyzetet, amennyiben igényli a teljes ellátást.

Debrecenben a helyi önkormányzati rendelet szerint, a 18 éven felüli vendégeknek idegenforgalmi adót kell fizetniük, amelynek összege 400.-Ft/fő/éj. Magyarország Kormányának döntése alapján 2020.december 31. napjáig idegenforgalmi adót nem kell fizetni.

Szobák:

 • 3 db, egyenként  8 férőhelyes faház

Szolgáltatások:

 • 2 különterem, 40 fő befogadására alkalmas
 • melegítő konyha
 • kültéri játékok (hinta, mászóka)
 • 2 műhely
 • közösségi helyiségben TV található
 • teljes ellátás 1.600.-Ft/fő áron

Látnivalók a környéken:

 • Református Nagytemplom,
 • Városháza,
 • Aquaticum Gyógy és Fürdőközpont,
 • Állatkert - Debrecen,
 • Széchényi Ferenc Tájmúzeum-Ebes,
 • Hungarospa Strand és Gyógyfürdő,
 • Aqva-Palace Fedett Élményfürdő - Hajdúszoboszló

Menetrendek:

Debrecen → Hosszúpályi Alkotóház hétköznap

Debrecen → Hosszúpályi Alkotóház hétvége

Hosszúpályi Alkotóház → Debrecen hétköznap

Hosszúpályi Alkotóház → Debrecen hétvége

Megközelítés:

Cím: 4002 Debrecen, Hosszúpályi út 12.


Szállásfoglalás

Kedves Vendégünk!

Jelölje meg az alábbi foglalási táblában üdülésének kezdő és befejező dátumát (kattintson bele a naptárba a kezdő és a befejező napra). A rendszer 2-nél kevesebb éjszaka foglalását nem engedélyezi. Válassza ki hány fővel kívánnak nyaralni. Itt valamennyi 3. életévét betöltött személyt jelölje meg. Amennyiben 3 év alatti gyermek(ek) is részt vesz(nek) az üdülésben kérem, adja meg az(ok) létszámát a következő sorban.

A foglalási táblában szereplő árak fő/éj árak. 3 év alatti gyermekek esetén a szállás díjtalan. A rendszer a foglalási adatok megadásakor automatikusan kiszámolja az üdülésért fizetendő árat, amely az idegenforgalmi adót (IFA) nem tartalmazza. Ennek mértéke önkormányzatonként változik, így a pontos fizetendő összeget a foglalását jóváhagyó e-mail-hez csatolt visszaigazolás fogja tartalmazni.

A “Kapcsolati adatok” sorai közül a csillaggal jelöltek kitöltése kötelező. A “Üzenet, megjegyzés” mezőbe beírhat speciális igényekre vonatkozó megjegyzést, kérést, melyet értékesítő kollégáink a visszaigazoló e-mail-ben megválaszolnak.

Ezt követően véglegesítse foglalását.

A “Megértettem és elfogadom az üdülési feltételeket.” szövegre kattintva az üdülési feltételeket tartalmazó oldal nyílik meg, ahol lehetősége van annak tanulmányozására. Itt töltheti le a szállásfoglalás jóváhagyásához nélkülözhetetlen Jelentkezési lapot is, melyet kitöltve el kell juttatnia hozzánk az udules@szgyf.gov.hu címre.

Foglalását véglegesítse a “Foglalás indítása” gombbal történik. Amennyiben a folyamattal problémái merülnek fel, a “Kapcsolat” oldalon található elérhetőségeinken segítséget nyújtunk.

Figyelem! A szállásfoglalások beregisztrálása a Jelentkezési lapok beérkezésének sorrendjében történik. Így amennyiben egy adott üdülő ugyanazon időszakára több foglalás is érkezik, azt a jelentkezést tudjuk elfogadni, amelynek a Jelentkezési lapja először beérkezik. Megértésüket köszönjük!

cropped-SZGYF_021.jpg

Foglalási tábla