SZGYF Üdülő Pécs

Pécs megyei jogú város, Magyarország ötödik legnagyobb települése, Baranya megye, a Pécsi járás és kistérség székhelye. Pécs - 2010-ben Európa Kulturális Fővárosa - Magyarország egyik legrégibb, műemlékekben, világörökségben is gazdag települése, a dél-dunántúli régió közigazgatási és szellemi központja. A Mecsek hegység déli lankáira felkúszó város kulturális élete országos szempontból is kiemelkedő. A városban színtársulat és szimfonikus zenekar is működik, hangversenyélete ugyancsak országosan is jelentős, amely szimfonikus zenekarának, a 2011-ben 200 éves fennállását ünneplő Pannon Filharmonikusoknak köszönhető. A tradicionális egyetemi várost pezsgő szellemi- és diákélet jellemzi, otthont ad többek között a Pécsi Egyetemi Napok, a Pécsi Napok, a Fényfesztivál, illetve a Pécsi Országos Színházi Találkozónak (POSZT) is. A belváros kanyargós, szűk utcái, a Szent István és a Jókai tér, a belső udvarok, virágos főtere mediterrán hangulatot idéznek. A Mecsek hegység, a közeli orfűi tórendszer, a Dráva-vidék gyönyörű természeti környezetben várják a túrázni vágyókat, a kisgyermekes családoknak pedig a megújult Pécsi Állatkert, Kisvasút, Tettyei Mésztufa-barlang, Orfűn strand és az Aquapark, Abaligeten a csónakázó tó és barlang kínál kiváló program lehetőségeket.

Az üdülő Pécs történelmi belvárosában, sétáló övezetben, a város főterétől 300 méterre, a Király utca 33. alatt található, egy társasház csendes, udvari lakrészeként. A lakás 2018 nyarán teljes körű felújításon esett át. A város főbb látnivalói (múzeumok, világörökségi helyszínek, Zsolnay negyed) szakrális és kulturális terei (Dzsámi, Székesegyház, Nemzeti Színház, Kodály Központ, Apolló művész mozi) gyalogosan is könnyen elérhetőek. A Király utcában egymást váltják a nemzetközi konyhát is felvonultató vendéglők, hangulatos kávázók.

Az apartmanban két külön bejáratú szoba, továbbá a következő közös használatú helységek állnak a vendégek rendelkezésére: konyha, fürdő, WC, fedett-zárt terasz.

Az üdülő 6 férőhelyes, a kisebb „fehér” szoba 2 fő, a nagyobb „fenyő” szoba 4 fő elhelyezésére alkalmas. A szobákban külön-külön van televízió, továbbá WIFI is biztosított. A működését tekintve nem szezonális, 2018. augusztus 10-től az év bármely napján várja vendégeit. A szobákat az üdülés kezdő napján 14 órától lehet elfoglalni, és az üdülés utolsó napján 10 óráig kell elhagyni. Az üdülő nem akadálymentesített!

Az üdülőt 2.300.- Ft/fő/éj áron lehet igénybe venni.

A pécsi önkormányzati rendelet szerint a 18 éven felüli vendégeknek idegenforgalmi adót kell fizetniük, amelynek összege 400,- Ft/fő/éj. Magyarország Kormányának döntése alapján 2020.december 31. napjáig idegenforgalmi adót nem kell fizetni.

Parkolás

Miután az ingatlan Pécs védett, forgalomcsillapított belvárosi övezetében helyezkedik el, csak gyalogosan megközelíthető, parkolásra az üdülőtől kb. 300-500 m-re van lehetőség. Javasolt a pécsi parkolási övezetekről és díjakról előzetesen itt tájékozódni: http://www.biokom.hu/pecsi-parkolas/ (közeli (fizetős) parkoló zónák: Perczel Miklós utca, Lyceum utca, Felsőmalom utca, Búza tér).

Fontos információ

Az üdülőnek helyt adó ingatlan külső és belső felújítása – homlokzat szigetelés, tetőcsere, nyílászárók cseréje, fűtéskorszerűsítés – 2020. július-november hónapokban történik. Ezen munkálatok az üdülőt nem érintik, az korlátozások nélkül  használható. Ugyanakkor munkaidőben – hétfőtől péntekig 7-17 óra között – és vis maior esetben hétvégenként is számítani kell a megnövekedett zaj, és esetenként por terhelésre.

Megközelítés:

Cím: 7621 Pécs, Király utca 33. Fszt. 8.

Szállásfoglalás

Kedves Vendégünk!

Jelölje meg az alábbi foglalási táblában üdülésének kezdő és befejező dátumát (kattintson bele a naptárba a kezdő és a befejező napra). A rendszer 2-nél kevesebb éjszaka foglalását nem engedélyezi. Válassza ki hány fővel kívánnak nyaralni. Itt valamennyi 3. életévét betöltött személyt jelölje meg. Amennyiben 3 év alatti gyermek(ek) is részt vesz(nek) az üdülésben kérem, adja meg az(ok) létszámát a következő sorban.

A foglalási táblában szereplő árak fő/éj árak. 3 év alatti gyermekek esetén a szállás díjtalan. A rendszer a foglalási adatok megadásakor automatikusan kiszámolja az üdülésért fizetendő árat, amely az idegenforgalmi adót (IFA) nem tartalmazza. Ennek mértéke önkormányzatonként változik, így a pontos fizetendő összeget a foglalását jóváhagyó e-mail-hez csatolt visszaigazolás fogja tartalmazni.

A “Kapcsolati adatok” sorai közül a csillaggal jelöltek kitöltése kötelező. A “Üzenet, megjegyzés” mezőbe beírhat speciális igényekre vonatkozó megjegyzést, kérést, melyet értékesítő kollégáink a visszaigazoló e-mail-ben megválaszolnak.

Ezt követően véglegesítse foglalását.

A “Megértettem és elfogadom az üdülési feltételeket.” szövegre kattintva az üdülési feltételeket tartalmazó oldal nyílik meg, ahol lehetősége van annak tanulmányozására. Itt töltheti le a szállásfoglalás jóváhagyásához nélkülözhetetlen Jelentkezési lapot is, melyet kitöltve el kell juttatnia hozzánk az udules@szgyf.gov.hu címre.

Foglalását véglegesítse a “Foglalás indítása” gombbal történik. Amennyiben a folyamattal problémái merülnek fel, a “Kapcsolat” oldalon található elérhetőségeinken segítséget nyújtunk.

Figyelem! A szállásfoglalások beregisztrálása a Jelentkezési lapok beérkezésének sorrendjében történik. Így amennyiben egy adott üdülő ugyanazon időszakára több foglalás is érkezik, azt a jelentkezést tudjuk elfogadni, amelynek a Jelentkezési lapja először beérkezik. Megértésüket köszönjük!

cropped-SZGYF_021.jpg

Foglalási tábla