SZGYF Üdülő Pécs

Pécs megyei jogú város, Magyarország ötödik legnagyobb települése, Baranya megye, a Pécsi járás és kistérség székhelye. Pécs - 2010-ben Európa Kulturális Fővárosa - Magyarország egyik legrégibb, műemlékekben, világörökségben is gazdag települése, a dél-dunántúli régió közigazgatási és szellemi központja. A Mecsek hegység déli lankáira felkúszó város kulturális élete országos szempontból is kiemelkedő. A városban színtársulat és szimfonikus zenekar is működik, hangversenyélete ugyancsak országosan is jelentős, amely szimfonikus zenekarának, a 2011-ben 200 éves fennállását ünneplő Pannon Filharmonikusoknak köszönhető. A tradicionális egyetemi várost pezsgő szellemi- és diákélet jellemzi, otthont ad többek között a Pécsi Egyetemi Napok, a Pécsi Napok, a Fényfesztivál, illetve a Pécsi Országos Színházi Találkozónak (POSZT) is. A belváros kanyargós, szűk utcái, a Szent István és a Jókai tér, a belső udvarok, virágos főtere mediterrán hangulatot idéznek. A Mecsek hegység, a közeli orfűi tórendszer, a Dráva-vidék gyönyörű természeti környezetben várják a túrázni vágyókat, a kisgyermekes családoknak pedig a megújult Pécsi Állatkert, Kisvasút, Tettyei Mésztufa-barlang, Orfűn strand és az Aquapark, Abaligeten a csónakázó tó és barlang kínál kiváló program lehetőségeket.

Az üdülő Pécs történelmi belvárosában, sétáló övezetben, a város főterétől 300 méterre, a Király utca 33. alatt található, egy társasház csendes, udvari lakrészeként. A lakás 2018 nyarán teljes körű felújításon esett át. A város főbb látnivalói (múzeumok, világörökségi helyszínek, Zsolnay negyed) szakrális és kulturális terei (Dzsámi, Székesegyház, Nemzeti Színház, Kodály Központ, Apolló művész mozi) gyalogosan is könnyen elérhetőek. A Király utcában egymást váltják a nemzetközi konyhát is felvonultató vendéglők, hangulatos kávázók.

Az apartmanban két külön bejáratú szoba, továbbá a következő közös használatú helységek állnak a vendégek rendelkezésére: konyha, fürdő, WC, fedett-zárt terasz.

Az üdülő 6 férőhelyes, a kisebb „fehér” szoba 2 fő, a nagyobb „fenyő” szoba 4 fő elhelyezésére alkalmas. A szobákban külön-külön van televízió, továbbá WIFI is biztosított. A működését tekintve nem szezonális, 2018. augusztus 10-től az év bármely napján várja vendégeit. A szobákat az üdülés kezdő napján 14 órától lehet elfoglalni, és az üdülés utolsó napján 10 óráig kell elhagyni. Az üdülő nem akadálymentesített!

Az üdülőt 2.300.- Ft/fő/éj áron lehet igénybe venni.

A pécsi önkormányzati rendelet szerint a 18 éven felüli vendégeknek idegenforgalmi adót kell fizetniük, amelynek összege 400,- Ft/fő/éj.

Parkolás

Miután az ingatlan Pécs védett, forgalomcsillapított belvárosi övezetében helyezkedik el, csak gyalogosan megközelíthető, parkolásra az üdülőtől kb. 300-500 m-re van lehetőség. Javasolt a pécsi parkolási övezetekről és díjakról előzetesen itt tájékozódni: http://www.biokom.hu/pecsi-parkolas/ (közeli (fizetős) parkoló zónák: Perczel Miklós utca, Lyceum utca, Felsőmalom utca, Búza tér).

Megközelítés:

Cím: 7621 Pécs, Király utca 33. Fszt. 8.

Szállásfoglalás

Kedves Vendégünk!

Jelölje meg az alábbi foglalási táblában üdülésének kezdő és befejező dátumát (kattintson bele a naptárba a kezdő és a befejező napra). A rendszer 2-nél kevesebb éjszaka foglalását nem engedélyezi. Válassza ki hány fővel kívánnak nyaralni. Itt valamennyi 3. életévét betöltött személyt jelölje meg. Amennyiben 3 év alatti gyermek(ek) is részt vesz(nek) az üdülésben kérem, adja meg az(ok) létszámát a következő sorban.

A foglalási táblában szereplő árak fő/éj árak. 3 év alatti gyermekek esetén a szállás díjtalan. A rendszer a foglalási adatok megadásakor automatikusan kiszámolja az üdülésért fizetendő árat, amely az idegenforgalmi adót (IFA) nem tartalmazza. Ennek mértéke önkormányzatonként változik, így a pontos fizetendő összeget a foglalását jóváhagyó e-mail-hez csatolt visszaigazolás fogja tartalmazni.

A “Kapcsolati adatok” sorai közül a csillaggal jelöltek kitöltése kötelező. A “Üzenet, megjegyzés” mezőbe beírhat speciális igényekre vonatkozó megjegyzést, kérést, melyet értékesítő kollégáink a visszaigazoló e-mail-ben megválaszolnak.

Ezt követően véglegesítse foglalását.

A “Megértettem és elfogadom az üdülési feltételeket.” szövegre kattintva az üdülési feltételeket tartalmazó oldal nyílik meg, ahol lehetősége van annak tanulmányozására. Itt töltheti le a szállásfoglalás jóváhagyásához nélkülözhetetlen Jelentkezési lapot is, melyet kitöltve el kell juttatnia hozzánk az udules@szgyf.gov.hu címre.

Foglalását véglegesítse a “Foglalás indítása” gombbal történik. Amennyiben a folyamattal problémái merülnek fel, a “Kapcsolat” oldalon található elérhetőségeinken segítséget nyújtunk.

Figyelem! A szállásfoglalások beregisztrálása a Jelentkezési lapok beérkezésének sorrendjében történik. Így amennyiben egy adott üdülő ugyanazon időszakára több foglalás is érkezik, azt a jelentkezést tudjuk elfogadni, amelynek a Jelentkezési lapja először beérkezik. Megértésüket köszönjük!

cropped-SZGYF_021.jpg

Foglalási tábla